Bedrijven die via internet verkopen, hebben twintig meer kans om te exporteren naar het buitenland.

Advertentie

Export is voor menig bedrijf, zeker de kleinere ondernemingen, een harde noot om te kraken. Marketing lijkt ingewikkelder, net als het financiële gedeelte. Door de wetgeving lijkt het voor velen misschien zelfs onhaalbaar.

Maar bedrijven die via internet verkopen, hebben sowieso twintig meer kans om te exporteren naar het buitenland dan bedrijven zonder online-aanbod.

Dit zijn de bevindingen uit de laatste Commerce 3.0 studie, die werd gedaan in opdracht van eBay. Uit het onderzoek blijkt dat 97 procent van de "commercial sellers" op eBay in verkoop en levering internationaal actief is. Gemiddeld doet een eBay-handelaar zaken in negentien verschillende landen. 

Daarnaast biedt e-commerce, volgens het onderzoek, ook behoorlijk wat overlevingskansen. Tussen de 60 en 80 procent van de nieuwe "beroepshandelaars" overleven hun eerste jaar.

Op dinsdag 4 februari organiseren we een gratis seminarie over e-commerce in onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over dit seminarie vindt u op de website van Business Meets IT