Nieuws

Britse eBay omarmt de bitcoin (een beetje)

"Wij geloven in Bitcoin", tweette PayPal-topman David Marcus. Niet veel later maakt eBay UK bekend dat het de virtuele munt bitcoin zal omarmen vanaf 10 februari.

Ondanks de grote bezorgdheid van de overheid geloven De Engelse eBay en PayPal in virtuele munteenheden. Het geloof is zo groot dat de verkoop van de bitcoin weldra van start zal gaan. Voorheen was het alleen toegelaten om via eBay miningsoftware te kopen en verkopen.

Let wel, alleen de verhandeling van bitcoins is toegelaten. De Britse eBay wil de bitcoin niet als betaalmiddel voor andere veilingen gebruiken.

PayPal-topman David Marcus publiceerde vorige week op Twitter dat zijn bedrijf in Bitcoin geloofde. Enkele dagen later publiceerde Reddit een e-mail waarin eBay UK plannen smeedt om een nieuwe categorie met de naam ‘Virtuele valuta’ te starten. De verkoop van bitcoin, litecoin en andere virtuele munten zou volgens dit bericht van start gaan op 10 februari 2014.

In de policy staat wel te lezen dat de virtuele valuta niet als veiling of als Nu Kopen aangeboden mag worden. “Ebay UK opent de categorie Virtuele Valuta alleen in de rubriek Classified Ads.” Dat wil zeggen dat de transactie niet helemaal via eBay verloopt. In de rubriek Classified Ads kunnen potentiële kopers en verkopers met elkaar communiceren, maar de transactie verloopt buiten eBay. 

PayPal-topman David Marcus vertelde onze collega’s bij CNet vorige maand in een interview dat hij zelf ook eigenaar was van enkele bitcoins. “Maar ik wil PayPal-accounts in geen enkel geval aan Bitcoin-portefeuilles koppelen. In de toekomst zullen we dat misschien wel overwegen, maar nu is het nog veel te vroeg.”

Voorlopig verschijnt de nieuwe eBay-categorie voor virtuele munteenheden uitsluitend in het Verenigd Koninkrijk. Het is nog onduidelijk of andere landen weldra zullen volgen.

Alibaba, de grootste e-commerce-website in China, is minder enthousiast over de bitcoin. De virtuele munt kan sinds vorige maand niet meer verhandeld worden op het Chinese platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business