Nieuws

Adblock Plus beschikbaar in alle topbrowsers

Alle desktopbrowsers kunnen nu gebruikmaken van een plug-in die opdringerige advertenties blokkeert, behalve verantwoorde reclame die op een witte lijst staat.

Adblock Plus is een plug-in voor browsers die opdringerige advertenties op het internet blokkeert tijdens het surfen. Nu het programmaatje ook verkrijgbaar is in Safari, beschikken alle topbrowsers over deze plug-in.

Adblock Plus beta voor Safari op OS X wordt toegevoegd aan het rijtje met versies voor Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer. Alleen voor iOS is nog geen ondersteuning vanuit het bedrijf, hoewel het wel een versie heeft voor Android-telefoons.

“Ons doel is het internet beter te maken door iedereen in staat te stellen onaangename advertenties te blokkeren. Tegelijkertijd stimuleren we websitebeheerders om verantwoorde ads te tonen in plaats van opdringerige banners, overlays en pop-ups”, stelt Till Faida, mede-oprichter van Adblock Plus.

Whitelist
Het bedrijf heeft een ongebruikelijke benadering: het blokkeert alleen advertenties die niet zijn toegestaan. De whitelist is gratis voor kleine bedrijven, de rest moet de portemonnee trekken om erop te komen. Alleen advertenties die voldoen aan de voorwaarden halen de lijst. Zo zijn alle pop-ups en ads die het zicht op een webpagina ontnemen verboden.

Adblock Plus moet niet verward worden met AdBlock, een andere plug-in voor Chrome, Safari en Opera. AdBlock laat weten niet onder de indruk te zijn van ABP"s whitelisting-proces en blokkeert simpelweg alle advertenties.

Bron van inkomsten
Programma"s als Adblock Plus en AdBlock stellen je in staat die vervelende afleidingen te blokkeren, maar diezelfde vervelende afleidingen zijn vaak de bron van inkomsten voor een website. Gebruikers kunnen bepaalde websites wel toestemming geven om advertenties weer te geven.

De Adblock Plus Safari plug-in kent nog enkele problemen, vooral wanneer je hem gebruikt in Safari 5.1 of 7.0. “We hebben het grondig getest, maar we hopen op nog meer waardevolle feedback van gebruikers om de prestatie verder te verbeteren”, zegt Faida.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business