Nieuws

Programma’s: weg ermee of niet?

Het kan zeker geen kwaad af en toe na te gaan of je alle geïnstalleerde programma's nog wel nodig hebt, en of ze eigenlijk wel koosjer zijn. Should I Remove It geeft je hierin zinvol advies en helpt je het kaf te verwijderen.

Sommige programma’s hebben de kwalijke gewoonte automatisch mee met Windows op te starten, zonder dat je dat als gebruiker goed in de gaten hebt. Of bepaalde tools vond je misschien wel nuttig toen je ze installeerde, maar sindsdien gebruik je ze niet meer. Of erger, sommige toepassingen zijn niet echt wat ze lijken te zijn.

Zulke toepassingen haal je maar liever weer uit je systeem. Should I Remove It wil je daarbij tot gids zijn.

[download_file]

Maakt lijstje
De installatie van Should I Remove it heb je in elk geval in een knip voor elkaar. Start je het programma de eerste keer op, dan duurt het echter wel even. Immers, de tool maakt een inventaris op van de geïnstalleerde programma’s en somt die vervolgens netjes op.

[related_article id=”160534″]

Hoe hoger zo’n programma in de lijst belandt, hoe meer kans dat het niet (langer) welkom is. Althans, die programma"s krijgen het hoogste cijfer in de Removal-kolom en dat geeft aan hoeveel medegebruikers ze al van hun systeem hebben verwijderd. Daarnaast is er nog de kolom Ratings: dit cijfer duidt de waardering aan van medegebruikers voor het programma.

Extra informatie opvragen
Je hoeft uiteraard niet zomaar het impliciete advies van medegebruikers te volgen. Integendeel, het is een goed idee je eerst verder te informeren voor je beslist een programma al dan niet op je schijf te laten staan. Daarvoor hoef je zo’n programma maar in de lijst aan te klikken: je kunt dan bijkomende informatie opvragen, onder meer over de werking van het programma, welke bestanden het allemaal op je schijf zet en hoe je het desnoods manueel verwijdert mocht de Uninstall-knop van Should I Remove It niet het verhoopte resultaat opleveren.

Ten slotte, als je dat zo instelt, schudt Should I Remove It zichzelf ongeveer om de maand wakker en controleert het op updates en op nieuw geïnstalleerde programma’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business