Nieuws

Apple belooft fix voor willekeurig herstarten iOS 7

Een bug in iOS 7 doet sommige toestellen willekeurig herstarten. Apple is zich bewust van de fout en werkt aan een oplossing.

Verschillende iOS 7-gebruikers kampen met een bug die hun iPhone of iPad willekeurig doet herstarten. Apple erkent het probleem en werkt aan een oplossing.

“We hebben een fix klaar in een volgende software-update voor een bug die af en toe het thuisscherm doet crashen,” zegt Apple-woordvoerder Trudy Muller tegen Mashable.

[related_article id=”158256″]

De fout lijkt elk toestel dat draait op iOS 7 te kunnen aantasten. Op onze redactie heeft de bug zich al enkele malen voorgedaan op de nieuwe iPad mini. De eerste meldingen van het probleem dateren al van september, vlak na de lancering van iOS 7. Sommige gebruikers melden dat de fout zich voordoet wanneer de batterij onder 30 procent gaat, maar op ons toestel lijkt het volledig willekeurig te gebeuren.

Mogelijk zal de bugfix deel uitmaken van de update naar iOS 7.1. Een testversie daarvan werd eerder al door Apple uitgerold naar ontwikkelaars. iOS 7.1 brengt voornamelijk kleine aanpassingen aan de gebruikersinterface en een mogelijke lancering van ‘iOS in the car’. Wanneer de update naar het grote publiek wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business