Nieuws

Antwerpen wil gratis wifi-netwerk voor hele provincie

De provincie Antwerpen onderzoekt of zij een gratis wifi-netwerk kan uitrollen dat haar hele grondgebied zo goed mogelijk dekt.

Het Antwerpse provinciebestuur gaat onderzoeken of het een gratis wifi-netwerk kan uitrollen dat haar hele grondgebied zo goed mogelijk dekt. Dat meldt de regionale televisiezender ATV.

Steeds meer mensen willen ook buitenshuis op internet kunnen surfen. Het aantal wifi-hotspots – al dan niet betalend – groeit gestaag, maar gebruikers moeten meestal toch terugvallen op een eigen mobiel internetabonnement. De provincie Antwerpen wil nu bekijken of ze een gratis wifi-netwerk kan uitrollen dat de hele provincie dekt. Het kijkt daarbij in de eerste plaats naar een aanbod in en rond publieke locaties, zoals gemeentehuizen, bibliotheken en dienstencentra.

“De provincie is een interessante schaal voor dergelijke grote projecten. Denk maar aan het succes van de groepsaankopen groene energie,” zegt gedeputeerde voor Communicatie en ICT Inga Verhaert (sp.a) tegen persagentschap Belga. “Bovendien is het bij uitstek een taak van de overheid om voor infrastructuur te zorgen. En wat is wifi anders dan virtuele infrastructuur?”

Verhaert zegt dat er reeds gesprekken aan de gang zijn met verschillende providers en ook de lokale besturen zullen in het verhaal worden betrokken. Ze maakt wel duidelijk dat het project momenteel nog in zijn kinderschoenen staat en er nog moet worden onderzocht wat technisch mogelijk is. Hoeveel budget er zal nodig zijn om het project te realiseren, is momenteel ook nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business