Nieuws

Surf sneller op een ander wifi-kanaal

Veel wifi-toegangspunten in je buurt betekent een vervuild bereik. Geef je netwerk een boost door van wifi-kanaal te veranderen.

Het luchtruim is vervuild met wifi-routers, en vooral in appartementen durft het wel eens erg bont worden. De kans is groot dat je bij jouw thuis meer dan één wifi-toegangspunt kan selecteren wanneer je met je laptop of smartphone verbinding wil maken met het draadloos internet. Veel wifi-punten betekent een vervuild bereik, waardoor je eigen router wel eens slechter durft presteren. Door van wifi-kanaal te veranderen, kan je een zuiver stuk gebruiken om te genieten van betere prestaties. Aan de slag!

STAP 1 / Scanner

Om te weten waar het probleem zich situeert, heb je een wifi-scanner nodig. Installeer inSSIDer en schakel wifi in op je laptop. Start inSSIDer op en klik bovenaan op Networks. Op slag zie je links in het vak alle wifi-toegangspunten die bij jou in de buurt actief zijn. Onder het tabblad Signal kan je zien hoe sterk het signaal is. Hoe lager het cijfer, hoe beter het signaal. Het wifi-toegangspunt dat je zelf gebruikt, staat gekleurd in de grafiek onderaan.

STAP 2 / Onthouden

Staat je grafiek los van de andere grafieken? Dan gebruik je op dit moment een prima wifi-kanaal. Zie je meerdere grafiekjes onder die van jou? Zoek dan een vrij stuk, lees onderaan de grafiek welke getallen daarmee overeen komen en onthoud die goed.

STAP 3 / Adressenbereik

Om het wifi-kanaal van je internetrouter te veranderen, moet je het IP-adres ervan kennen. Zoek dit op in de handleiding van je toestel en typ dat adres in je browser. De kans is groot dat je ook een login en wachtwoord moet intypen. Die vind je eveneens in de handleiding van je router, mocht je die nog niet gewijzigd hebben. Elke fabrikant heeft een ander type menu, maar je moet voornamelijk op zoek naar Draadloze instellingen. Bij sommige providers kan je het wifi-kanaal ook veranderen in hun webinterface.

STAP 4 / Webbrowser

Kies Gemengd naast de draadloze netwerkmode. Daaronder vind je de naam van je wifi-toegangspunt. Ernaast kan je het wifi-kanaal aanpassen. Hier moet je het nummer kiezen dat je eerder bij inSSIDer geanalyseerd hebt. Kies het cijfer tussen één en elf en klik op Instellingen opslaan. Start inSSIDer opnieuw op om te zien of de wijziging correct is doorgevoerd. Kan je naast een cijfer ook de term Auto kiezen? Dit is vooral interessant wanneer er heel veel verschillende wifi-toegangspunten in de buurt zijn. Kies deze stand om de router dynamisch van wifi-kanaal te laten wisselen.

bereikboostclickxdraadloos internethelpnetwerksnelheidtipwifiwifi-kanaal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals