Ontspan even tijdens je werk op de virtuele speelplaats van Build with Chrome. Gebruik de digitale legostenen om de mooiste bouwwerken te maken.

Heb je echt heel erg de behoefte om met lego te spelen, maar je zit op kantoor, ver weg van je collectie? Dan heb je geluk, want Google komt met Build with Chrome, een virtuele lego-speelplaats met allerlei stenen om digitaal te bouwen.

Je kunt ervoor kiezen meteen te beginnen of eerst wat lessen te volgen. Op de Build Academy krijg je een aantal uitdagingen voorgeschoteld om je om te vormen tot een meesterbouwer. Je wordt geleid door een virtuele tovenaar van lego. Het start met de beginselen en wordt steeds complexer naarmate je je vaardigheden verbetert.

 

Voordelen
Digitale bouwstenen zijn natuurlijk niet zo bevredigend als echte lego, maar het heeft zo ook zijn voordelen. Je hoeft niet in een grote bak op zoek naar precies het goede steentje, maar je klikt in het menu gewoon aan wat je wil. Verder is de voorraad onbeperkt en kun je op elk moment van kleur veranderen.

Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je er niet per ongeluk op kunt gaan staan, met alle krachttermen die daarbij horen. Gelukkig heeft Google zijn best gedaan om het karakteristieke klikgeluid toe te voegen wanneer je een steentje bevestigt. Dat zorgt voor een betere ervaring.

Touchschreen
Af en toe is het lastig om het gewenste stukje precies op de plek te krijgen die je wil. Als je beschikt over een touchscreen kun je daar prima mee uit de voeten. Op je Android-telefoon of -tablet moet je dan wel even de ondersteuning voor WebGL activeren in Chrome.

Build with Chrome is een mondiale legocommunity. Je kunt ontdekken wat andere mensen gecreëerd hebben via een Google Maps-interface, alhoewel het bij sommige bouwwerken om een of andere onduidelijke reden lastig is om in te zoomen.

The Lego Movie
Build with Chrome startte een paar jaar geleden als experiment, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Dit heeft waarschijnlijk veel te maken met The Lego Movie, die vanaf medio februari in de bioscoop te zien is.

Los van de timing, voor legofans en eigenlijk iedereen wel is Build with Chrome een mooie manier om een kort uitstapje te maken naar je jeugd en weer te ervaren hoe gaaf het is om iets te maken met de gekleurde steentjes, ook al zijn ze deze keer dan digitaal.