Nieuws

Bekijk hoe Windows zijn monopolie verloor

In ons gratis seminarie over mobile business op 4 februari geven we zicht op het post-pc-tijdperk. In één grafiek en één tabel zien we hoe Microsoft zijn monopolie met Windows verloor.

Naar aanleiding van ons gratis seminarie over mobile business op 4/2 bekijken we het post-pc tijdperk.

Tot voor een jaar of vijf en tien was het al Windows wat de klok sloeg. Vandaag zitten we in het post pc-tijdperk, wat staat voor nieuwe toestellen en toepassingen die na de pc komen. En dat is eigenlijk het post-Windows-tijdperk. 

De tijden zijn in een jaar of drie behoorlijk veranderd. Het online zakenblad Business Insider geeft een goed beeld van de huidige situatie.
Vandaag maakt zo"n zeventig procent van de Windows-gebruikers ook gebruik van Apple-technologie, zoals de iPad en iPhone. Drie jaar geleden was dat nog minder dan dertig procent. Windows is zijn monopolie definitief kwijt, zo lijkt het wel.

[related_article id=”158256″]

1,1 miljard Android-toestellen
Wereldwijd is Windows ook niet langer het populairste besturingssysteem ter wereld. Maar het populairste besturingssysteem komt niet van Apple.

De meeste nieuwe toestellen,van pc’s tot tablets en smartphones, zijn uitgerust met Android van Google. Recente cijfers van marktonderzoeker Gartner wijzen uit dat er dit jaar 1,1 miljard Android toestellen zullen worden verscheept. Een aantal dat blijft toenemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business