Nieuws

Samsung Galaxy S5 ‘heeft 2K-scherm en vingerafdruksensor’

De speculaties over de Samsung Galaxy S5 lopen hoog op. Volgens nieuwe gelekte beelden krijgt het toestel een 2K-scherm en een vingerafdruksensor.

Volgens gelekte schermafbeeldingen zal de naam van Samsungs nieuwe vlaggenschip ‘Samsung Galaxy S5’ zijn, zoals verwacht. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil de naam echter niet bevestigen.

Volgens @evleaks, een bron die het behoorlijk vaak bij het juiste eind heeft, zal de Samsung Galaxy S5 uitgerust zijn met een QHD 2K-scherm. Dat blijkt uit de APK-bestanden die evleaks heeft gezien.

De bestandsnaam 3DTourViewer_WQHD_K.apk verwijst naar een 3D Viewer en WQHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Bovendien kon evleaks ook een bestand met de naam FingerPrintService.apk vinden.

[related_article id=”161563″]

Daarnaast zijn er nog geruchten over een irisscanner en de mogelijkheden om de Galaxy S5 te besturen met je hoofd.

Lee Young, een topvrouw bij Samsung, heeft eerder al bevestigd dat Samsung aan een irisscanner werkt. Ze kon alleen niet zeggen of die ook daadwerkelijk in het eerstvolgende toestel zou zitten.

Het zag er in eerste instantie naar uit dat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip zou aankondigen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona eind deze maand. Nu blijkt dat Samsung toch voor een eigen evenement zal kiezen in maart of april. De vorige Galaxy S-modellen werden ook altijd in diezelfde periode aangekondigd.

Gelijktijdig met de lancering van de Galaxy S5 zou Samsung ook nog een nieuwe generatie van de smartwatch Galaxy Gear introduceren.

2kgalaxy geargalaxy s5geruchtenhardwareirisscannermobielnieuwss5samsungsmartphonevingerafdruksensor

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals