Nieuws

Boost je business met LinkedIn-groepen

LinkedIn-groepen vormen een eenvoudig maar tegelijk krachtig instrument om met je werk of onderneming naar buiten te komen. Hoe pak je dat het beste aan?

LinkedIn-groepen bieden professionals in dezelfde industrie of met dezelfde interesses de mogelijkheid om informatie te delen, antwoorden op vragen te vinden, jobadvertenties te plaatsen of te bekijken, contacten te leggen en zichzelf in de kijker te plaatsen als industrie-experts. Hoe haal je dus concreet voordeel uit deze functie van LinkedIn?

1. Volg (potentiële) klanten
Identificeer groepen waarin jouw klanten of potentiële klanten actief zijn en schrijf dan inhoud die voor die groepen interessant is. Zo word je bekend als industrieleider.

2. Maak je eigen groep
De beste manier om een specifieke groep mensen te bereiken is vaak zelf een LinkedIn-groep oprichten. Zeker als die mensen het waardevol vinden om met elkaar in contact te komen, kun je de rol van facilitator spelen en zo je bedrijf op de voorgrond brengen.

3. Overdrijf niet
Probeer niet in tientallen groepen actief te zijn, maar focus je op enkele en wees daarin actief, zodat je daar als expert erkend wordt.

4. Geef comentaar
Je kunt jezelf pas als expert naar voren brengen als je actief aan groepsdiscussies deelneemt. Leden die commentaar leveren op groepsdiscussies worden volgens LinkedIn vier keer meer bekeken, wat tot een groter netwerk leidt en meer leads of klanten.

5. Plaats jobadvertenties
Plaats je jobadvertenties in relevante groepen. De leden krijgen die dan ook te zien in de dagelijkse e-mails die ze van LinkedIn ontvangen.

6. Voer marktonderzoek uit
Wil je snel en goedkoop weten wat jouw markt denkt? Stel de vraag in de relevante groep. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om gratis een poll te publiceren met tot vijf mogelijke antwoorden.

7. Vraag naar getuigenissen
Verwijs op een LinkedIn-groep naar jouw bedrijfspagina en vraag om jouw daar vermelde producten en diensten te beoordelen.

8. Laat je werknemers deelnemen
Je online impact verhoogt zeker als meerdere van je medewerkers in je LinkedIn-groepen actief zijn en met andere gebruikers in interactie treden. Leer hen wel hoe ze LinkedIn moeten gebruiken en hoe ze het best namens jouw bedrijf spreken.

In samenwerking met Smartbiz.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business