Nieuws

Firefox voor touchscreens is in bèta

Nu Mozilla's browser steeds socialer wordt, komt er eindelijk ook goede ondersteuning voor Windows 8. De nieuwste veranderingen zijn al te testen in Firefox 28 Beta.

Eerder deze week is Firefox 27 uitgekomen. Dat betekent dat we ook al vooruit kunnen kijken naar de volgende versie. Zeker wanneer je werkt met Windows 8 in combinatie met een touchscreen is de volgende update van Mozilla"s browser iets voor jou. Of nu al, wanneer je het niet erg vindt om Firefox Beta te gebruiken.

Firefox 28 Beta voor de Metro-modus van Windows 8 en 8.1 is eerder deze week gedebuteerd. De vernieuwde browser biedt een aanraakvriendelijke interface, met handige mogelijkheden om in te zoomen, een startscherm met tegels en je kunt door je geschiedenis swipen.

Flexibele browser
De nieuwe Firefox is erg flexibel en kent verschillende kijkmodi. Het is mogelijk in volledig scherm te surfen, terwijl "snap" je browser verandert in een smalle kolom als een soort werkbalk. Met "fill" kun je de browser openen naast een andere Windows 8-app in een kleiner formaat.

Deze versie van Firefox gedraagt zich meer als volwaardige Windows 8-app, inclusief een goede verbinding met andere apps om het delen van informatie te stroomlijnen.

De Metro-modus voor Firefox zit er al lang aan te komen. Hij werd voor het eerst gesignaleerd in een Nightly-versie in oktober 2012.

Meer wijzigingen
Naast de mode voor Windows 8 zijn er nog andere belangrijke veranderingen aanstaande. Zo is de Gamepad API voor het spelen van spelletjes in je browser in de bèta terug te vinden. Net als VP9 video decoding en het Mac OS X Notification Center voor ondersteuning van webnotificaties. Bekijk hier alle wijzigingen.

De verwachting is dat de nieuwste versie van Mozilla"s browserstal over zes weken verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business