Nieuws

CyanogenMod brengt Android KitKat naar 50 toestellen

De ontwikkelaar achter de alternatieve Androidfirmware CyanogenMod werkt volop aan een versie gebaseerd op KitKat en heeft een nieuwe, bijna stabiele build klaar.

Cyanogen is volop bezig met de ontwikkeling van CyanogenMod 11, een versie van de alternatieve Androidfirmware die gebaseerd is op KitKat.

De ontwikkelaar heeft deze week CyanogenMod 11 M3 uitgebracht, dat beschikbaar is voor 50 populaire toestellen. De aanduiding ‘M’ wijst erop dat het om een zogenaamde snapshot build gaat. Die bevatten minder softwarebugs dan nightly builds en gaan vooraf aan de release candidate of stabiele versie van de software.

[related_article id=”161563″]

CyanogenMod 11 M3 is de opvolger van CM 11 M2, dat in januari werd gelanceerd. In de nieuwe update is onder meer een nieuwe versie van de Trebuchet app launcher geïntegreerd en werden de eerste beginselen voor een beter privacybeheer toegevoegd, zo schrijft de ontwikkelaar in een blogpost.

In een volgende versie zal onder meer ondersteuning voor een linkshandige navigatiebalk en meer transparantie in het SystemUI worden toegevoegd. Cyanogen belooft ook een Google Now-achtige functionaliteit voor de Trebuchet app launcher.

CyanogenMod 11 M3 is compatibel met 50 toestellen, waaronder de Samsung Galaxy S4, S3 en S2, de HTC One X+, de LG G2 en Googles Nexus-lijn. Een volledig overzicht van toestellen en links naar de downloads vind je hier. Wordt jouw toestel niet ondersteund, maar wil je toch eens experimenteren met een alternatieve firmware op je Androidtoestel, dan hebben wij voor jou een overzicht van vier Android-ROM’s die de moeite waard zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business