Alle smartphonefabrikanten maken zich klaar voor het Mobile World Congress eind deze maand. LG heeft in aanloop naar de beurs de komst van de G2 Mini bekendgemaakt.

LG heeft via Facebook de komst van een miniversie van de G2 bevestigd. Het toestel zal worden voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona eind deze maand.

Het bericht op Facebook laat weinig aan de verbeelding over en toont een afbeelding van de LG G2, met daarnaast een kleinere smartphone met dezelfde typerende knoppen op de achterkant. Het bijschrift luidt “Experience the MINI. Mobile World Congress. 2014-02-24.”

 

LG heeft nog geen concrete details over specificaties op prijs gelost, daarvoor is het wachten tot 24 februari, maar het is ondertussen een veelgebruikt trucje van smartphonebouwers om een miniversie van hun vlaggenschip op de markt te brengen, denk maar aan de Samsung Galaxy S4 mini en HTC One mini. Het gaat dan meestal om een toestel in het middensegment.

Volgens de geruchten zou de G2 Mini op Android 4.2.2 draaien en voorzien zijn van een 4,3 inch qHD-scherm (960 x 540 pixels) en 8 megapixelcamera. We zullen het allemaal zeker weten binnen enkele weken. ZDNet zal aanwezig zijn op MWC en we zullen de G2 Mini daar zeker uitgebreid gaan bekijken.