Nieuws

Klanten KPN en Hi surfen in buitenland op 4G

Klanten van KPN en Hi kunnen vanaf nu ook in het buitenland gebruikmaken van 4G, tegen dezelfde tarieven die gelden voor roaming op 3G.

De Nederlandse provider KPN maakt het voor zijn klanten mogelijk om ook in het buitenland op 4G te surfen. De klanten van dochteronderneming Hi genieten mee van het nieuwe aanbod.

Bij de lancering is het 4G-aanbod in het buitenland nog beperkt tot Frankrijk en Noorwegen, maar KPN streeft ernaar om zijn klanten zo snel mogelijk in zo veel mogelijk landen 4G aan te bieden. De telecomprovider moet daarvoor per land overeenkomsten sluiten met lokale providers om KPN-klanten toegang te geven tot hun 4G-netwerk. De planning van de uitrol in het buitenland vind je op deze pagina terug.

[related_article id=”161563″]

Om van 4G in het buitenland gebruik te maken heb je natuurlijk wel een 4G-abonnement van KPN of Hi nodig, en een compatibel toestel dat 4G ondersteunt.

4G zal in het buitenland hetzelfde kosten als 3G. De actuele tarieven per land vind je hier. Om verrassingen te voorkomen, heeft KPN een kostenlimiet ingesteld op 60,50 euro. Wanneer die grens wordt bereikt, ontvangt de klant een waarschuwing en worden zijn data geblokkeerd. Wil hij toch nog verder surfen, dan moet hij de blokkering opheffen via een sms. De speciale internetbundels voor in het buitenland gelden voortaan ook voor 4G.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business