Nieuws

Galaxy S5 heeft vingerafdruksensor in startknop

Volgens goed ingevoerde bronnen bevat de volgende smartphone van Samsung een vingerafdruksensor in de startknop. Het bedrijf onthult de telefoon volgende week op het Mobile World Congress.

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S5 volgende week onthult. Deze week komt Sammobile al met een artikel waarin ze "bevestigen" dat het nieuwe toestel komt met een vingerafdruksensor om de smartphone te ontgrendelen.

Volgens Sammobile stellen mensen die bekend zijn met de telefoon dat de vingerafdruksensor werkt met een verticale veeg van het topje van je vinger, die je plat moet houden en niet te snel of te langzaam moet bewegen.

Ingebouwde sensor
In tegenstelling tot eerdere geruchten die beweerden dat het volledige scherm van de Galaxy S5 fungeert als vingerafdruksensor, zegt Sammobile dat de sensor ingebouwd wordt in de startknop van de smartphone. Vergelijkbaar met de Apple iPhone 5S.

Naast het gebruik van een vingerafdruk om je telefoon te ontgrendelen, kun je nog zeven andere vingerafdrukken registreren en ze toekennen aan bepaalde taken of snelkoppelingen naar apps. Daarnaast zijn andere beveiligingsmethodes, zoals de standaard pincode, ook beschikbaar op de Galaxy S5.

Laatste rage
Vingerafdruksensors zijn de nieuwste rage in smartphones. Niet alleen Apples laatste iPhone beschikt over deze technologie, ook de HTC One Max heeft deze functionaliteit.

De eerste geruchten over een vingerafdruksensor in de Galaxy S5 kwamen vorig maand naar boven. Rond dezelfde tijd maakte Samsung bekend bezig te zijn met een technologie voor irisscans. Dit wordt echter nog niet verwacht in de aankomende release.

Samsung heeft laten weten dat zijn nieuwe smartphone debuteert op het Mobile World Congress, van 24 tot en met 27 februari in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business