Nieuws

Naar welke IT’ers is er vraag door big data?

Nu meer bedrijven op de kar van big data springen, zijn IT-professionals met de juiste vaardigheden heel gewild. Welke worden het meest gevraagd?

Bedrijven krijgen meer en meer gegevens te verwerken en volstaan daarvoor niet met de traditionele profielen voor IT-medewerkers. Naar de volgende IT"ers is veel vraag in de wereld van big data.

1. ETL-ontwikkelaars
ETL-ontwikkelaars (Extract, Transfer and Load) integreren diverse gegevensbronnen, halen er de juiste gegevens uit en voegen ze toe aan het datawarehouse.

2. Hadoop-ontwikkelaars
Ontwikkelaars die ervaring hebben met Hadoop zijn heel gewild, omdat het Java-gebaseerde openbronraamwerk populair is om grote gegevensverzamelingen te verwerken.

3. Ontwikkelaars van visualisatietools
Wie ervaring heeft met visualisatietools zoals Qlikview en Tableau slaagt erin om snel heel wat inzicht in grote hoeveelheden gegevens te verkrijgen.

4. Datawetenschappers
De datawetenschapper verkent en onderzoekt gegevens en herkent snel trends die nuttig zijn voor de business.

5. OLAP-ontwikkelaars
Een OLAP-ontwikkelaar (On-Line Analytical Processing) is expert in het optimaliseren van de organisatie van gegevens, zodat die daarna eenvoudiger te analyseren zijn.

6. Specialisten in datawarehouse-appliances
Voor parallelle verwerking van gegevens maak je gebruik van gespecialiseerde appliances, zoals van Teradata, Netezza en Exadata. Die apparaten beheren vereist heel wat expertise.

7. Predictive analytics-ontwikkelaars
Om uit al je  gegevens voorspellende kracht te halen, heb je mensen nodig die potentiële businessscenario’s kunnen voorspellen op basis van historische gegevens.

8. Informatiearchitecten
Om concreet iets met je gegevens te kunnen doen, heb je iemand nodig die je gegevens modelleert, businesskennis heeft en correct implementeert: een informatiearchitect.

In samenwerking met Smartbiz.be.

Op dinsdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over big data, in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vind je op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business