Nieuws

Pc’s met Windows 7 Professional langer verkrijgbaar

Microsoft heeft de uiterste verkoopdatum van pc's met een voorgeïnstalleerd Windows 7 Professional verlengd. De consumentenversies gaan eind oktober de winkel uit.

Windows 7 wordt sinds 31 oktober 2013 niet meer afzonderlijk verkocht. Maar voor pc’s met het besturingssysteem erop geïnstalleerd geldt een andere levenstermijn.

Computers die met de consumentenversies van Windows 7 uitgerust zijn – Windows 7 Home Basic, Home Premium en Ultimate – worden nog tot 31 oktober dit jaar verkocht.

[related_article id=”160534″]

In een update op zijn website heeft Microsoft nu een toegeving gepubliceerd voor bedrijfssystemen: voor computers met Windows 7 Professional voorgeïnstalleerd is er nog geen einddatum voorzien. We mogen dus veronderstellen dat die langer dan 31 oktober dit jaar beschikbaar zullen blijven.

De uitgestelde deadline komt niet echt als een verrassing. Veel bedrijven die hun Windows XP-systemen aan het migreren zijn omdat het besturingssysteem op 8 april niet meer ondersteund wordt, schakelen over naar Windows 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business