Nieuws

iPad blijft koning op de werkvloer

Zakelijke tablets blijven vooralsnog het domein van Apple. De concurrenten van de iPad volgen op enige achterstand.

Zakelijke tablets zijn en blijven vooralsnog het domein van Apple. De concurrentie op de iPad volgt op enige achterstand. 

Dit blijkt uit een onderzoek dat onze collega"s van Smart Business lieten uitvoeren door ComputerProfile, speciaal voor het gratis Business Meets IT-seminarie over bring your own device en mobile security op 13 maart. 

Onder de 2.200 geïnterviewde Belgische bedrijven vond ComputerProfile er 540 die aangeven dat ze zakelijke tablets gebruiken. Op deze locaties zijn circa 7.500 tablets in gebruik. Hiervan is aan het begin van 2014 maar liefst 85 procent een Apple iPad.

Samsung
Met een ruime voorsprong is de iPad dus de nummer één op de Belgische zakelijke markt. Let wel: het gaat om toestellen die door de bedrijven zelf zijn aangeschaft. 

Samsung is met zijn Galaxy Tab op dit moment goed voor circa 6 procent. Daarmee is het aandeel ten opzichte van een jaar geleden een klein beetje gedaald, 1 procentpunt. In eerder onderzoek van Smart Business, waar BYOD wel werd bijgerekend, deed Samsung het overigens beter.

De top 5 merken zakelijk gebruikte tablets wordt verder gevuld door HP met een aandeel van 3 procent en Dell en Lenovo, beide met afgerond 2 procent.

 

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business