Nieuws

Microsoft heeft DirectX 12 klaarstaan in de coulissen

Microsoft licht op 20 maart het doek van de nieuwe grote versie van DirectX. Versie 12 wordt onthuld op de Game Developers Conference in San Francisco.

Microsoft zal op 20 maart de nieuwe versie van DirectX onthullen op de Game Developers Conference in San Francisco.

Tijdens een sessie getiteld “DirectX: Evolving Microsoft’s Graphics Platform” zal Anuj Gosalia, Development Manager bij Windows Graphics, meer informatie over DirectX 12 uit de doeken doen. Microsoft zal tijdens de beurs ook nog een andere sessie organiseren, waarin de toekomst van Direct3D wordt voorgesteld.

[related_article id=”161452″]

Uit de beschrijvingen op de website van GDC valt af te leiden dat ontwikkelaars met de nieuwe API’s meer toegang zullen krijgen tot en controle over de hardware. Daarnaast horen ook prestatieverbeteringen en een lagere cpu-belasting bij de aandachtspunten. Welke nieuwigheden DirectX 12 concreet zal brengen, leren we op 20 maart.

Ondertussen heeft Microsoft reeds een Twitter-account opgericht voor het laatste nieuws over DirectX 12 en postte het bedrijf een teaser op het MSDN-blog. Die teaser toont de logo’s van AMD, Intel, Nvidia en Qualcomm, wat doet vermoeden dat deze vier fabrikanten alvast de nieuwe versie zullen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business