Nieuws

iOS 7.1 brengt nieuwe features naar je iPad en iPhone

Apples mobiele OS krijgt een update met nieuwe toevoegingen, en drukt eindelijk een aantal kinderziektes de kop in.

Apple heeft maandag, bijna zes maanden na de initiële release van het volledig herwerkte iOS 7, iOS 7.1 vrijgegeven. De nieuwste update voor zijn mobiele besturingssysteem voor smartphones en tablets.

Deze nieuwe software is compatibel met de iPhone 4 en latere modellen, de iPad 2 en jonger, en de vijfde generatie iPod Touch.

[related_article id=”158256″]

Gebruikers van iOS 7 of oudere versies kunnen de update rechtstreeks op hun toestel downloaden via de Settings, onder de Software Update-tab in General.

Bugs
iOS 7.1  bevat 41 oplossingen voor bugs die roet in het eten gooiden van een aantal gebruikers van iOS 7. Daarnaast brengt de update een aantal kleine aanpassingen aan het ontwerp van de interface, zoals visuele wijzigingen in de Phone-app en de power-off features.

Er zijn daarenboven nog een aantal nieuwe features inbegrepen in de nieuwe versie van iOS.

  • CarPlay: eerder gekend als iOS in the Car. CarPlay brengt telefoneren, muziek, kaarten en berichten van je iPhone naar je wagen. Je kan ook een aantal functies hands-free beheren door stemcommando’s te geven aan persoonlijke assistent Siri.
  • Een facelift voor Siri: Siri krijgt nu ook een natuurlijk klinkende stem in het Brits Engels, Australisch Engels, Japans, en Mandarijns Chinees. Ook kan je vragen stellen in push-to-talk-modus: hou simpelweg de home-knop ingedrukt terwijl je Siri iets vraagt.
  • Aanpassingen aan de kalender: je kan een maand opnieuw weergeven als lijst, en er zijn ook officiële feestdagen toegevoegd voor een heel aantal landen.
  • iTunes Radio updates: de ingebouwde radiospeler krijgt een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om rechtstreeks albums aan te schaffen vanuit Now Playing. iTunes Radio werd geïntroduceerd samen met iOS 7, maar is voorlopig alleen nog maar beschikbaar in Amerika.
  • Toegankelijkheid: het optionele parallax-effect werkt nu ook in de Weer-app, je berichten, en de multi-tasking animaties.
  • Straffere camera-opties: er is onder andere een optie toegevoegd waarmee iPhone 5S-gebruikers de HDR-modus standaard kunnen inschakelen.
  • Verbeterde Touch ID: de software die de biometrische lezingen aandrijft werd verbeterd om vingerafdrukherkenning accurater te maken.

Met de verbeteringen aan de interface en de bugfixes is de update in de eerste plaats ontworpen om een aantal van de oorspronkelijke problemen met de software op te lossen. Een aantal insiders lieten zich bij de originele release immers ontvallen dat die in alle haast afgewerkt was om verscheept te kunnen worden met de nieuwe iPhone 5c en 5s in september.

Volgens Apple draaide eind februari ongeveer 82% van alle compatibele iPhones, iPads en iPod Touch-toestellen op iOS 7.

Downloaden
Aangezien massa’s mensen gewacht hebben om up te daten tot een aantal gekende problemen van de baan waren, kunnen verwachten dat dat percentage in de komende dagen nog flink in de hoogte zal schieten.

Voor wie de update niet rechtstreeks op zijn device kan of wil downloaden, is er nog steeds de mogelijkheid om zijn compatibele iDevices te verbinden met iTunes en te upgraden door op Check for Upgrade te klikken bij de samenvatting van het toestel.

Gebruikers kunnen ook de .IPSW-bestanden van de software rechtstreeks downloaden van Apples website, om offline te kunnen installeren. Bedrijven kunnen Apples Phobos-server gebruiken om downloadlinks te bekomen.

Houd er wel rekening mee dat downloads de eerste dag of twee erg traag kunnen verlopen, door de enorme hoeveelheid gebruikers die willen upgraden.

Downloaden over een wifiverbinding is aan te raden door de grootte van het bestand; het zou ook kunnen dat je content van je toestel zal moeten verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business