Nieuws

Bhaalu wint rechtszaak tegen TV Vlaanderen

De rechtbank van koophandel in Hasselt is van oordeel dat de klacht van TV Vlaanderen tegenover cloudrecorder bhaalu ongegrond is.

M7 Group, het bedrijf achter TV Vlaanderen, spande in kortgeding een rechtszaak aan tegen Right Brain Interface, omdat die het signaal van de provider gebruikt voor zijn cloudrecorder bhaalu. De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft de zaak ongegrond verklaard.

Dat meldt Right Brain Interface zelf in een persbericht. M7 Group eiste dat er voorwaarden en beperkingen zouden opgelegd worden aan het gebruik van zijn signaal, maar werd daarin niet gevolgd door de rechtbank.

[related_article id=”160734″]

“We hadden niet verwacht dat we meteen in kortgeding gedagvaard zouden worden,” zegt Philip Vandormael, afgevaardigd bestuurder bij Right Brain.”We wisten wel dat we recht in onze schoenen stonden. Daarom zijn we erg blij met deze uitspraak.”

Bhaalu is een collectieve videorecorder in de cloud en laat toe om alle programma’s waar je met je tv-abonnement recht op hebt op te nemen. Zo kan je ze, afhankelijk van het product dat je aanschaft, tot een maand terug herbekijken.

Right Brain Interface hoopt dat deze uitspraak het legale karakter van bhaalu aantoont. Vlak na de lancering stootte de cloudrecorder meteen op heel wat kritiek van de Vlaamse zenders omdat zij nooit toestemming hebben gegeven voor het verspreiden van hun programma’s, en dat is volgens hen wel nodig. Ze beroepen zich daarvoor op het decreet Signaalintegriteit en worden daarin bijgestaan door mediaminister Ingrid Lieten (sp.a). Ook de Vlaamse zenders hebben ondertussen een rechtszaak aangespannen tegen bhaalu, maar daar is nog geen uitspraak gevallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business