Nieuws

Samsung wil smartphones ontgrendelen met tekening

De Koreaanse smartphonegigant heeft een patent aangevraagd om mobiele toestellen te ontgrendelen en apps te starten met een tekenbeweging.

Samsung heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe functie waarmee je een toestel kan ontgrendelen door een tekening te vormen op een aanraakscherm met minstens één kruising.

Volgend patentnummer US20140066017, ingediend afgelopen weekend bij de US Patent & Trademark Office, wil de Koreaanse smartphonemaker de eerste zijn in de touch-and-drag-operatie om een mobiel toestel te ontgrendelen. De methode bevat een herkenning van een veegbeweging, met een of meerdere kruispunten, om te ontgrendelen.

Dat betekent dat met deze functie gebruikers hun toestel niet meer moeten inschakelen met de klassieke aan/uit-knop of de home-toets. Door de specifieke veegbeweging is je telefoon ineens ontgrendeld. Het doet allemaal wat denken aan LG’s Knock Code in de LG G Pro 2, maar in plaats van vegen om te ontgrendelen kan je bij LG een patroon tikken.

[related_article id=”161563″]

Het maakt volgens het patent van Samsung niet uit welke vorm of figuur je maakt, zolang er maar minstens één kruispunt is. Naast ontgrendelen kan je ook specifiek apps lanceren. Bijvoorbeeld een figuur met drie kruispunten kan Twitter lanceren, en twee kruispunten de camera-app. Een tekening kan ook worden toegekend om een oproep te weigeren.

Bij de toepassing van het patent staat: “ De sneltoets bevat verschillende toepassingen of functies die worden voorzien door de mobiele terminal, en start een specifieke applicatie of toepassing volgens het aantal getekende kruispunten. De specifieke toepassing of applicatie omvat een camera, een telefoonlijst, een bericht, een oproep, en verschillende andere toepassingen of applicaties die door de mobiele terminal worden voorzien.”

“De gebruiker mag vrij het aanraakscherm aanraken, aangezien er geen beperking is in termen van grootte, locatie en patroon van de aanraakbeweging, en de toepassing of applicatie wordt onmiddellijk opgestart naargelang het aantal kruispunten in de tekening.”

Klinkt als een interessante manier om je telefoon te ontgrendelen zonder dat je telkens de aan/uit-knop moet gebruiken. Maar ik stel me wel de vraag wat de gevolgen zijn voor de batterijduur, aangezien het scherm steeds actief moet zijn om de veegbeweging te registreren.

Misschien werkt het volgens het batterij-geassisteerde passieve RFID-principe, welke alleen geactiveerd wordt door een RFID-lezer, zodat de smartphone alleen voeding nodig heeft wanneer een vinger hem aanraakt.

Wat ook maar de techniek mag zijn, ik hoop alvast dat ze bij Samsung tegelijk werken aan een scherm dat vingerafdrukken weert. Wanneer je zoveel moet vegen om te ontgrendelen of apps te starten, zal je mobiele toestel er snel smerig uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business