Nieuws

iOS 7.1 maakt oudere iPhones sneller

De upgrade van iOS 7 naar 7.1 die deze week werd aangekondigd, maakt de iPhone 4 een stukje kwieker. Onder iOS 6 echter zet de telefoon zijn snelste prestaties neer.

Goed nieuws voor eigenaren van een iPhone 4: de update naar iOS 7.1 die Apple eerder deze week uitbracht, maakt hun telefoon heel wat sneller. Het slechte nieuws: hij zal nog altijd niet zo snel draaien als onder iOS 6.

Subtiele verschillen
De website Ars Technica deed enkele eenvoudige tests om die bewering te staven. Daarvoor werden drie iPhone 4-modellen ingezet, met respectievelijk iOS 6.1.3, iOS 7 en iOS 7.1. Van de drie gsm’s werden de laadtijden opgemeten van enkele standaard-apps en een complete herstart.

[related_article id=”158256″]

Daaruit blijkt dat iOS 7.1 een stuk sneller boot dan 7, maar nog altijd niet zo snel als iOS 6. Bij de apps is het snelheidsverschil subtieler, vaak niet meer dan tienden van een seconde. De grootste snelheidswinst werd bij de app Berichten gehaald.

Of een nieuwe gsm kopen
In CPU-, GPU- en browserbenchmarks lijkt er zelfs zo goed als geen verschil te zijn tussen iOS 7 en 7.1, merkt Ars Technica op. Apple gebruikt zijn updates soms om ook de Javascript-engine van Safari onder handen te nemen, maar dat lijkt hier niet het geval te zijn. Met andere woorden: als je als iPhone 4-gebruiker met het laatste iOS aan boord een snellere telefoon wil, zal je een 5S moeten kopen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business