Nieuws

iOS 7.1 razendsnel opgepikt door gebruikers

Drie dagen na de release is iOS 7.1 al geïnstalleerd op meer dan een vijfde van de actieve iOS-toestellen. Dit in groot contrast met Android KitKat.

De Android 4.4-update met de bijnaam KitKat werd gelanceerd op 31 oktober vorig jaar, en aan het begin van deze maand draaide het besturingssysteem op 2,5 procent van de Android-toestellen. iOS 7.1 daarentegen, dat Apple afgelopen maandag uitbracht, draait nu al op 21 procent van de iOS-toestellen.

Deze gegevens zijn gebaseerd op de metingen van analysebedrijf Mixpanel.

[related_article id=”158256″]

Mixpanels data komen overeen met de officiële cijfers van Apple, die claimen dat 83 procent van d iOS-toestellen iOS 7 draaide voor de release van iOS 7.1.

De op één na populairste versie van het OS is iOS 7.0.6, die draait op 36 procent van de iOS-toestellen. Deze versie werd op 21 februari uitgegeven en dichtte een veiligheidsprobleem in de SSL-verificatie.

iOS 7.1 brengt een mix van kleine aanpassingen en verbeteringen aan de interface en verschillende bugfixes en veiligheidspatches.

Verschil met Android
De snelheid en aantallen waarin iOS-gebruikers upgraden wijst erop dat ze duidelijk geïnteresseerd zijn in nieuwe versies van hun mobiele OS. Het verschil met Androidgebruikers ligt hem echter meer in het feit dat Google maar het begin van een lang systeem is waar updates doorheen moeten. En dat zorgt ervoor dat updates veel trager tot bij de eindgebruiker raken.

Als Google een nieuwe versie van Android uitbrengt, moeten de toestelbouwers die release aanpassen met hun eigen personalisatie en tweaks. Voor alle smartphones en tablets die dan ook nog eens verbonden zijn aan een abonnement moeten ook de providers nog eens hun eigen branding toevoegen.

Dat probleem wordt dan ook nog eens vergroot door het feit dat het voor zowel fabrikanten als providers niet erg interessant is om gratis software-updates aan hun gebruikers te geven. Het is veel winstgevender om ze een nieuw toestel te laten kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business