Nieuws

Samsung Ativ One 5

Voordelen
Prijs
3D-prestaties
Totaalpakket
Nadelen
Trage CPU
Beeldresolutie
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Van ver zou je de Samsung Ativ One 5 kunnen verwarren met een gigantische Galaxy Note-tablet. Beiden hebben hetzelfde ontwerp.

Van ver lijkt deze All-In-One van Samsung heel sterk op de Galaxy tablet- en smartphonereeks. Het enige wat we nog missen is een home-knop om het helemaal herkenbaar te maken.

Samsung heeft een behoorlijk straffe All-In-One op de markt gebracht voor zijn scherp prijskaartje. Het is het enige toestel in de lijst met een AMD-processor aan boord. Uit de PC Mark 7-benchmark valt vooral op dat die bijna de helft minder goed scoort dan al de rest.

Positieve uitzondering is dan weer de geïntegreerde grafische kaart die ongeveer in lijn ligt met de andere mobiele Core i3-chips van Intel. Nieuwe spellen kun je bijna allemaal vloeiend spelen in laag detail aan een 720p-resolutie.

De scherpe prijs heeft zijn weerslag op het scherm, dat maar een beperkte resolutie heeft van 1.680 bij 1.050 pixels. Dat is op zich niet slecht, rekening houdend dat de ATIV One 5 een kleiner 21,5 inch aanraakscherm heeft. Toch blijft het, vergeleken met alle andere AIO’s in deze test, wel duidelijk zichtbaar omdat je tamelijk dichtbij het scherm zit.

Alle aansluitingen zijn mooi achteraan weggewerkt, een beetje in de stijl van de iMac van Apple. Leuke extra is de TV-aansluiting voor DVB-T-signalen. In België zijn enkel de openbare omroepen beschikbaar, in Nederland is het aanbod daarentegen een stuk groter. Verder heeft deze ATIV One 5 een HDMI in- en uitgang, waarmee je de volledige flexibiliteit van een klassieke desktop behoudt.

Als totaalpakket zijn we onder de indruk van wat Samsung heeft klaargespeeld voor zo’n scherp prijskaartje. De keuze voor een AMD-processor heeft een positieve invloed op de geïntegreerde grafische kaart, maar wel een negatieve weerslag op de processor.

In vergelijking met andere AIO"s die we hebben getest, valt op dat deze machine bij dagelijks gebruik trager is, zonder dat het echt vervelend wordt. De ATIV One 5 komt verrassend uit de hoek, en is prijs/kwaliteit een interessante kraker.

Specificaties Samsung DP505A2G:

  • CPU: AMD A6-5200
  • RAM: 4 GB
  • GPU: AMD HD 8400
  • Opslag: 500 GB HDD
  • Scherm: 21,5 inch (1.680 x 1.050 pixels)
  • OS: Windows 8

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business