Nieuws

Lenovo Ideacentre Flex 20

Voordelen
Geïntegreerde batterij
Spelaccessoires
Ontwerp
Nadelen
Vreemde muis
Onhandige schil
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De Lenovo Ideacentre Flex 20 is sterk gericht op entertainment, met onder meer accessoires om bordspellen te spelen.

Een blik op de specificaties doet onmiddellijk denken dat deze AIO een tweelingsbroer is van de HP Envy Rove 20. Zelfs de schermkwaliteit lijkt heel sterk op elkaar. Ook deze Flex 20 heeft geen Full HD-resolutie, maar het iets mindere 1.600 x 900 pixels. Wanneer je rechtstreeks vergelijkt met andere schermen zie je het verschil, maar omdat dit scherm maar 19,5 inch meet, is het nog aanvaardbaar. Wel een pluim aan Lenovo voor de beeldkwaliteit met uitstekende kleuren en kijkhoek.

Ook de Flex 20 heeft een interne batterij die het ongeveer een drietal uur uithoudt, en mikt zelfs extra sterk op speelplezier met de meegeleverde ‘sticks’ voor airhockey en een dobbelsteen om die echt te kunnen werpen bij digitale bordspellen. Leuk meegenomen!

Om het grote aanraakscherm optimaal te benutten, heeft Lenovo een aparte schil over Windows gegoten (die je manueel moet opstarten) om snel en handig aan al je foto’s, video’s, spelletjes en andere apps te geraken. Het werkt heel gebruiksvriendelijk, maar niet altijd even vlot. Wij legden het al snel naast ons neer om op de klassieke Windows 8-manier via de tegels te werken.

Bijzonder is de meegeleverde muis. Die komt in de vorm van een sinuscurve, wat helemaal niet ergonomisch werkt. Bovendien voelt die, net als het toetsenbord, heel goedkoop aan. We begrijpen dat een groot aanraakscherm primeert op een muis, maar een beetje comfort mag wel. Best vervangen door iets wat beter werkt.

De voet werkt stroef, maar voelt daardoor wel stevig aan. Je kunt de Flex 20 onder eender welke hoek plaatsen, tot volledig horizontaal. Het geluid klinkt niet slecht wanneer hij horizontaal ligt, maar onder eender welke andere hoek krijg je een ietwat holle klank. In zijn totaliteit een heel interessante AIO omwille van zijn gebalanceerde configuratie. En de geïntegreerde batterij is ook absoluut een plus.

Lees zeker ook onze uitgebreide review van de Lenovo Ideacentre Flex 20.

Specificaties Lenovo Ideacentre Flex 20:

  • CPU: Intel Core i3-4010U
  • RAM: 4 GB
  • GPU: Intel HD 4400 Graphics
  • Opslag: 500 GB HDD
  • Scherm: 19,5 inch (1.600 x 900 pixels)
  • OS: Windows 8

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business