Nieuws

Samsung helpt slechtzienden met drie Galaxy-gadgets

Samsung kondigt drie nieuwe accessoires voor zijn Galaxy Core Advance aan die het leven van slechtzienden gemakkelijker moeten maken.

Wie aan gadgets voor een telefoon denkt, denkt aan bluetoothoortjes of misschien aan een smartwatch. Samsung is iets origineler en probeert een beetje vleermuis in je telefoon te injecteren.

Het bedrijf kondigt een cover aan voor de Galaxy Core Advance. Niet zo spectaculair, ware het niet dat deze cover ultrasone geluiden uitzendt om objecten te detecteren.

[related_article id=”161563″]

Door de weerkaatsingen van ultrasoon geluid op te vangen en naar de telefoon te zenden, weet het toestel wanneer de gebruiker een obstakel nadert, en dat vanaf een mooie twee meter. Wordt een hindernis gedetecteerd, dan gaat de telefoon trillen.

Zoals je al kan vermoeden is de ultrasone cover speciaal voor slechtziende gebruikers ontwikkeld. Met zijn drie fysieke knoppen is de Galaxy Core Advance dan ook een uitstekende keuze voor de primeur.

Nog twee accessoires: Scan Stand en Voice Label
Naast de Ultrasonic Cover kondigt Samsung nog twee accessoires aan die uitermate handig zijn voor slechtzienden. Het gaat om de Optical Scan Stand en iets wat naar de naam Voice Label luistert.

De eerste heft de Galaxytelefoon de lucht in, zodat je er eenvoudig een object met tekst onder kan plaatsen. Zodra hij een doelwit heeft gedetecteerd, leest Samsungs Optical Scan-software eventuele tekst luidop voor.

De Voice Label stelt gebruikers in staat om door middel van de telefoon objecten te identificeren en er een gesproken label op te plakken. Handig voor bijna blinde mensen wiens kleine oude televisie ongelukkig naast de microgolfoven geplaatst is. Naast een gesproken label is het ook mogelijk om een kleine gebruiksaanwijzing mee op te nemen.

De drie accessoires zijn onmiddellijk verkrijgbaar en zullen in de toekomst ook naar andere Galaxy’s komen, aldus Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business