Nieuws

Telenet verdubbelt downloadvolume voor grootverbruikers

Telenet past zijn Fair Use Policy voor grootverbruikers aan. De downloadvolumes worden verdubbeld en het uurschema vereenvoudigd.

Vanaf 16 maart voert Telenet enkele wijzigingen door aan zijn Fair Use Policy. Dat beleid is van toepassing voor wie een internetabonnement heeft zonder downloadlimiet, zoals dat bij Whoppa of Internet 120 het geval is.

Hoewel er bij deze abonnementen geen downloadlimiet wordt opgelegd, ben je toch ook niet helemaal vrij om zoveel te downloaden als je wil. Via zijn Fair Use Policy legt Telenet toch nog een beperking op. Lag je maandelijks verbruik hoger dan 150 GB in de piekuren of 750 GB in de daluren, dan werd je tot voor kort als grootverbruiker bestempeld. De operator heeft dat volume nu verdubbeld naar 300 GB in de piekuren en 1,5 TB in de daluren. Ga je daar over, dan wordt je alsnog als grootverbruiker beschouwd.

Grootverbruikers zullen op een lagere downloadsnelheid worden gezet tot het einde van de maand, wanneer hun verbruik weer op nul wordt gezet. Voorheen werd je internetsnelheid teruggebracht tot 1 Mbps in de piekuren, maar dat is nu opgetrokken naar 5 Mbps. In de daluren geniet je sowieso van een optimale internetsnelheid.

Naast de verdubbeling van het downloadvolume, heeft Telenet ook het verschil tussen piek- en daluren eenvoudiger gemaakt. Voortaan geldt elke weekdag tussen 16 uur en 24 uur als piekuren. In het weekend is dat tussen 12 en 24 uur. Al de rest wordt als daluren beschouwd. In de daluren wordt maar een vijfde van je werkelijke internetverbruik bijgehouden. Verbruik je 1 GB, dan wordt dus maar 200 MB aangerekend op je Telemeter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business