Nieuws

Providergids: welk telecomabonnement past bij jou?

Het aanbod op de telecommarkt is groter dan ooit: onbeperkt bellen, razendsnel surfen, tientallen zenders op je tv of tablet. Maar wat volstaat voor jou?

Voor je op zoek kan gaan naar het ideale abonnement, moet je natuurlijk wel weten wat ideaal voor jou is. De bekendste operatoren bieden vandaag hun internetverbinding aan in combinatie met digitale tv, vaste telefonie en soms mobiele telefonie. Maar iemand die alleen woont of zelden thuis is, heeft misschien geen nood aan een vaste lijn. Probeer ook een idee te krijgen van de hoeveelheid data die je verbruikt. Wie hooguit wat surft en mails leest, is vaak beter af met een lichter (en dus goedkoper) internetabonnement zonder al te veel franjes.

We focussen ons in de eerste plaats op de zogenaamde triple play-aanbiedingen: internet, digitale televisie en vaste telefonie. Daarnaast kijken we naar dual play-aanbiedingen van internet en digitale televisie. Belgacom laat je daarbij kiezen tussen drie formules (Start, Comfort en Maxi), Telenet houdt het op Whop en Whoppa. Bij Scarlet is er Trio en Base Company heeft sinds een jaar Snow als triple play-aanbieding. Wat daarbij opvalt, is dat de abonnementen zijn vereenvoudigd. Dat maakt het makkelijker om te kiezen, maar daardoor verdwijnen er ook een aantal opties voor de kieskeurige surfer.

Besef dat het perfecte abonnement vooral afhangt van wat je ervan verwacht en wat je ervoor wil betalen. Dit overzicht bevat ook niet alle aanbiedingen. Er zijn nog meerdere alternatieve operatoren. Zo hebben we het aanbod van Voo en Numericable omwille van hun beperkte beschikbaarheid (vooral in Brussel en Wallonië) niet opgenomen in dit overzicht. Maar ze zijn daarom zeker niet minderwaardig.

We hopen dat deze gids je wijzer maakt in het zoeken naar het ideale abonnement. Heb je toch de foute keuze gemaakt? Vraag dan aan je operator of je (gratis) een goedkoper of uitgebreider abonnement kan nemen. Maar zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken want elk telecomcontract kan je al na zes maanden kosteloos opzeggen.

Opgelet: De prijzen en specificaties die gebruikt worden in dit dossier zijn actueel op 18 maart 2014. Eventuele wijzigingen in de toekomst zullen zo goed mogelijk worden opgevolgd in onderstaande tabel, maar niet in de individuele artikels.

16/06/2014: Telenet heeft zijn internetsnelheden verhoogd, de tabel werd aangepast om dit weer te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business