Nieuws

Xbox One komt in september naar België en Nederland

Microsofts nieuwe spelconsole zal vanaf september in België en Nederland beschikbaar zijn, bijna een jaar na de eerste lancering.

Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox One vanaf september in 26 nieuwe markten beschikbaar zal zijn, waaronder ook België en Nederland. Dat is bijna een jaar na de eerste lancering van de nieuwe spelconsole.

Oorspronkelijk was het Microsofts bedoeling om de spelcomputer “zo vroeg mogelijk in 2014” te lanceren in België, Nederland en enkele andere landen. Het is niet duidelijk waarom het nog tot september zal duren voordat het toestel bij ons in de winkelrekken ligt. Eind april volgen meer details over de exacte lanceringsdatum.

[related_article id=”161452″]

De Xbox One is de opvolger van de Xbox 360 en moet het in de eerste plaats opnemen tegen de PlayStation 4 van Sony. Die laatste weet momenteel de betere verkoopcijfers neer te leggen, maar is ook reeds in meer markten – waaronder België en Nederland – beschikbaar.

Op de lanceringsdag eind november vorig jaar werden meer dan 1 miljoen exemplaren van de Xbox One verkocht. Ondertussen zou de teller op ongeveer 4 miljoen stuks staan. De PlayStation 4 is al 6 miljoen keer over de toonbank gegaan.

De Xbox One zorgde al voor zijn lancering voor heel wat controverse. Zo moest de console oorspronkelijk verplicht met het internet verbonden zijn en moest ook de Kinect-sensor actief zijn om de console te kunnen gebruiken. Dat zette echter heel wat kwaad bloed bij gamers, waardoor Microsoft uiteindelijk op die beslissingen terugkwam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business