Nieuws

Dropbox maakt wisselen tussen accounts makkelijker

Gebruikers van een businessaccount op Dropbox zullen binnenkort hun persoonlijke en zakelijke accounts kunnen integreren. Geen eindeloos inloggen meer.

Dropbox brengt binnenkort een nieuwe functie uit die het mogelijk maakt om aparte zakelijke en persoonlijke accounts te maken zonder steeds in en uit te moeten loggen om te wisselen. Zo bericht The Verge.

Dropbox stuurde recent een mail naar zijn businessklanten, waarin te lezen staat dat het deze nieuwe functie op 9 april zal lanceren. De functie werd al  aangekondigd in november, maar tot nu toe was er nog geen exacte verschijningsdatum bekend.

[related_article id=”161563″]

Het bedrijf richt zich de laatste tijd steeds meer op zakelijke gebruikers. Vorig jaar in april lanceerde het Dropbox for Business, met ondersteuning voor SSO (single sign-on). In november kondigde het een rebuild van Dropbox for Business aan, waarin je dus na het inloggen zal kunnen wisselen tussen je persoonlijke en werkaccount.

Het cloudopslagbedrijf pakt graag uit met cijfers: het bedient meer dan vier miljoen bedrijven en er worden elke week honderden miljoenen bestanden in opgeslagen. Dropbox zegt ook dat 97 procent van de Fortune 500-bedrijven van hun dienst gebruikmaken.

Dropbox heeft echter wel te kampen met sterke concurrenten in de cloudopslagmarkt. Want hoewel gebruikers vaak aangeven tevreden te zijn met de kwaliteit van Dropbox, klagen velen dat hun tarieven te hoog zijn in vergelijking met concurrenten als Google Drive, Microsoft OneDrive en Box. Het is mogelijk dat het bedrijf dan ook wil investeren in nieuwe features, zoals het integreren van meerdere accounts, om toch meerwaarde te kunnen bieden aan zijn gebruikers.

boxbusinessclouddropboxgoogle drivemobielnieuwsonedriveopslagstoragezakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals