Nieuws

Sony onthult virtual reality-bril voor PlayStation 4

Sony brengt virtual reality naar de PlayStation 4 met een VR-bril die voorlopig bekend staat onder de naam Project Morpheus.

Sony heeft zijn plannen uit de doeken gedaan voor virtual reality-technologie op de PlayStation 4. Project Morpheus is een VR-bril die zal samenwerken met de spelconsole.

Shuhei Yoshida, hoofd van Sony Worldwide Studios, heeft op de Game Developers Conference in San Francisco een prototype getoond van de bril. Volgens Yoshida is de bril “het hoogtepunt van ons werk tijdens de afgelopen drie jaar om onze visie op VR voor games te realiseren en de grenzen te verleggen”.

[related_article id=”160734″]

Project Morpheus beschikt over een 1080p LCD-scherm dat een gezichtsveld van 90 graden biedt. De bril wordt geïntegreerd met de PlayStation Camera en PlayStation Move om de bewegingen van de speler te volgen en op in te spelen. Aansluiten gebeurt via HDMI en USB, maar Sony hoopt om de bril in de toekomst draadloos te maken. De fabrikant spendeert ook in het bijzonder aandacht aan comfort, zodat je de bril zonder veel problemen gedurende lange tijd kan dragen.

Volgens Richard Marks van Sony Magic Lab zijn er zes uitdagingen die het bedrijf moet overwinnen om van virtual reality een succesverhaal te maken: zicht, geluid, tracking, controle, gebruiksgemak en content. Het bedrijf denkt alle technologie in huis te hebben om de eerste vijf uitdagingen te overwinnen. Wat de content betreft, heeft Sony tijdens de voorstelling meteen een aantal softwarepartners aangekondigd, waaronder Epic Games, Crytek, Autodesk en Unity. Op de GDC-beurs worden reeds enkele demo’s getoond, waaronder een demo van Thief die draait op Project Morpheus.

Virtual reality staat als consumentenproduct nog in zijn kinderschoenen, maar begint steeds meer tractie te krijgen dankzij onder meer de Oculus Rift en het nieuws dat Valve aan zijn eigen virtual reality-technologie werkt. Ook Microsoft is al even aan het experimenteren. Het is nog niet bekend wanneer Sony zijn Project Morpheus op de markt brengt, maar de fabrikant laat wel weten dat er in de nabije toekomst een SDK voor ontwikkelaars zal worden vrijgegeven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business