Nieuws

Nederland is eerste land met providerloze simkaart

Door een verandering in de Nederlandse telecomwet kunnen klanten wisselen van provider zonder van simkaart te veranderen. Dit is vooral handig bij een bezoek aan het buitenland.

Stel je een wereld voor waarin je simkaart volledig geïntegreerd is in je toestel. Dat het niet nodig is om te wisselen als je overstapt naar een andere provider of wanneer je naar het buitenland reist.

Sterker nog, simkaarten kunnen makkelijk in zo ongeveer elk apparaat ingebouwd worden, waardoor het internet der dingen flink uitbreidt. Dit maakt tevens een einde aan door providers vergrendelde toestellen. Het geeft klanten een nieuwe vorm van keuzevrijheid: elk willekeurig apparaat kan gebruikt worden met de provider die je kiest.

Telecomwet
In het grootste deel van de wereld zijn simkaarten zonder provider niet toegestaan. Nederland is het eerste land dat dit legaliseert. Een verandering in de telecomwet betekent dat Nederlanders niet langer aan een specifieke provider gebonden hoeven te zijn.

Een van de grote voordelen hiervan is dat je bij een bezoek aan het buitenland geen hoge roamingkosten betaalt. Het is dan veel makkelijker te kiezen voor een provider uit het land waar je bent, zonder dat je een andere simkaart hoeft te halen.

Fabrikanten
Dit is ook goed nieuws voor fabrikanten. Zij hoeven niet langer in zee te gaan met specifieke providers om hun apparaten aan de man te brengen. Het is nu mogelijk om zelf een simkaart toe te voegen en de klant te laten kiezen.

Apple is hier een groot voorstander van. Al in 2010 waagde het bedrijf een poging zijn eigen providerloze simkaart te ontwikkelen. Een project dat nergens heen ging, waarschijnlijk vanwege juridische restricties.

Hoewel er waarschijnlijk nog wat technische kronkels gladgestreken moeten worden, is het legaliseren van providerloze simkaarten een goede eerste stap. Het is voor de rest van de wereld te hopen dat andere landen snel volgen.

internetnederlandnieuwsproviderproviderssimkaarttelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals