Nieuws

De verborgen prijs van illegale software

Consumenten verspillen 25 miljard dollar aan het oplossen van problemen met malware die ze binnenkrijgen via illegale software.

Consumenten geven 25 miljard dollar uit en verspillen 1,2 miljard uur aan het oplossen van problemen met malware die ze binnenkrijgen via illegale software.

Dat staat in een studie van IDC en de National University van Singapore. Zakelijke gebruikers zullen een kleine 500 miljard dollar uitgeven aan het repareren van illegale software: 127 miljard door het oplossen van veiligheidsproblemen en 364 miljard door het verlies van data.

Twee derde van dat verlies mag op naam van georganiseerde misdaadbendes geschreven worden. Overheden en regeringen ten slotte kijken tegen een kostenplaatje van 50 miljard dollar aan.

Nog werk voor de boeg
Hoewel Microsoft niet rechtstreeks aan de studie meewerkte, gebruikt de softwarereus ze als deel van zijn campagne Play it Safe, een initiatief om illegale software de kop in te drukken en consumenten bewuster te maken van de gevaren. Uit de resultaten van de studie blijkt dat er nog heel wat werk voor de boeg is.

Volgens het onderzoek hebben gebruikers zo’n 33 procent kans op malware wanneer ze illegale software installeren. Zuidoost-Azië is in zijn eentje goed voor 40 procent van al het geldverlies door piraterij, deels door het grote aantal pc’s in de regio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business