Nieuws

Samsung NX mini is kleinste systeemcamera

Met de NX mini bewijst Samsung dat camera's met verwisselbare lenzen niet groot en log hoeven te zijn. De NX mini is gebouwd rond een 1-inchbeeldsensor en krijgt een nieuwe reeks verwisselbare lenzen.

Met de NX mini bewijst Samsung dat camera"s met verwisselbare lenzen niet groot en log hoeven te zijn. De NX mini is gebouwd rond een 1-inchbeeldsensor en krijgt een nieuwe reeks verwisselbare lenzen.

De NX mini is de slankste en lichtste camera met een verwisselbare lens die momenteel op de markt is. De body weegt slechts 158 g en is 22,5 mm dik.

[related_article id=”160734″]

Samsung gebruikt een beeldsensor van 1 inch met 20 megapixel, hetzelfde formaat dat je in de Nikon 1-reeks en in Sony"s RX100 compactcamera vindt. Voor deze sensor ontwikkelde Samsung de NX-M-lensvatting.

Samsung introduceert meteen drie lenzen: een 9mm f/3.5, een 17mm f/1.8 (met beeldstabilisatie) en de 9-27mm f/3.5-5.6 (met beeldstabilisatie). Om de brandpuntsafstanden om te rekenen naar fullframe-equivalent moet je ze met 2,6 vermenigvuldigen; de 9mm geeft met andere woorden de beeldhoek van een 24mm-lens op fullframe. Via een adapter kun je Samsung NX-lenzen gebruiken.

Het 3-inch lcd-aanraakscherm kan 180 graden omhoog klappen, zodat je makkelijk zelfportretten kunt maken. De NX Mini heeft wifi en NFC aan boord en kan via de Remote View Finder App vanaf je smartphone bediend worden.

In België en Nederland komt de NX mini in april op de markt. De NX-mini met 9mm-lens gaat 399 euro kosten; voor de NX-mini met 9-27mm-lens betaal je 499 euro.

Meer foto"s van de nieuwe camera zie je hier op onze zustersite shoot.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business