Nieuws

DirectX 12 verschijnt eind 2015 in games

Microsoft heeft zijn laatste grafische gaminginterface onthuld, bekend als DirectX 12. Vanaf volgend jaar is deze te vinden op Windows, Windows Phone en Xbox One.

Begin vorig jaar was een aantal ontwikkelaars bang dat Microsoft plannen had om DirectX met pensioen te sturen. Dit is een interface die al jaar ingebakken zit in Windows.

Gezien het feit dat DirectX sinds 2009 slechts enkele minimale updates heeft ontvangen en Microsoft ook afstand neemt van XNA-ondersteuning in Windows 8 en Windows Phone 8, vrezen velen het ergste.

[related_article id=”161452″]

Maar gisteren maakte Microsoft op de Game Developers Conference bekend dat het bezig is met DirectX 12.

Direct3D
DirectX 12 wordt ondersteund op smartphones, tablets, computers en de Xbox One. Het Direct3D 12-ontwerp is voor het eerst terug te vinden in de Holiday 2015 games. Dit betekent dat de verschijningsdatum in het vierde kwartaal van 2015 is.

Microsoft laat weten dat mensen met computers die grafische hardware ondersteunen, volgens het bedrijf is dat bij meer dan tachtig procent van de game-pc"s het geval, in staat zijn de nieuwe spellen te draaien op hun systeem.

Gereedschappen
DirectX 12 bevat tevens grafische gereedschappen en andere technologieën voor ontwikkelaars. Dit maakt Microsoft op een later tijdstip beschikbaar, na het verschijnen van DirectX 12 3D.

Zoals verwacht ondersteunt DirectX 12 een lager niveau van hardware van eerdere versies, waardoor games en andere grafische applicaties de rekenkracht van de CPU beter kunnen benutten. Het resultaat is aanzienlijk verbeterde prestaties.

Windows 9
Een woordvoerder laat tijdens een persconferentie weten dat Microsoft op de hoogte is van de vraag naar ondersteuning voor DirectX 12 in Windows 7, maar het bedrijf geeft hier niet aan toe.

Gezien het tijdspad en de verwachte verschijningsdatum, kun je aannemen dat Windows 9 (ook bekend als Threshold) en Windows Phone 9 beide DirectX 12 bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business