Nieuws

Silent Circle’s Silent Phone en Silent Text

Silent Phone laat je versleutelde telefoontjes plegen over 3G-, 4G- en wifinetwerken.

Silent Phone is het nieuwste product van PGP-bedenker Phil Zimmerman. De app laat je versleutelde telefoontjes plegen over 3G-, 4G- en wifinetwerken door gebruik te maken van de ZRTP – Zimmerman’s key exchange program voor VoIP – en TLS om datapakketten te versleutelen.

Volgens Silent Circle kunnen alleen Silent Phone-gebruikers de sleutels uitwisselen om peer-to-peer-oproepen te kunnen houden. De sleutels worden niet bewaard op een server, waardoor ook de overheid ze niet kan opvragen bij de providers.

[related_article id=”158578″]

De Silent Text berichten-app laat je versleutelde berichten versturen tussen toestellen waarop de app geïnstalleerd is. Silent Text gebruikt Silent Circles eigen IM-protocol, waarbij opnieuw de sleutels op het toestel blijven en niet opgeslagen worden op de server van het bedrijf.

“Elk bericht krijgt een nieuwe sleutel die één keer gebruikt wordt en dan vernietigd wordt. Alleen jij en de persoon waarmee je aan het chatten bent kunnen de informatie lezen. De Secure Authentication String of SAS is uniek voor elk bericht en wordt maar één keer gebruikt. Daarmee elimineer je het gevaar van retroactive compromise”, volgens Silent Circle.

Silent Circle heeft ook nog Burn Notice, een zelfvernietigende berichtenservice. Gebruikers kunnen instellen dat het bericht zichzelf verwijdert van zowel het zendende als het ontvangende toestel in elke tijdspanne tussen één minuut en 23 uur en 59 minuten.

De volledige Silent Circle-bundel, die Text en Phone bevat, kan je verkrijgen voor 99,95 dollar per jaar.

De Silent Circle privacy-apps zullen binnenkort ook te vinden zijn op de Black Phone, die vorige maand werd voorgesteld.

Dit artikel maakt deel uit van een special over privacy-apps.

appappsbeveiligingcoderenencryptiemobielnsaprivacyreviewssilent phonespionageversleuteling

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals