Nieuws

CryptoCat

CryptoCats versleutelde IM-dienst voor de desktop is geïmplementeerd in de browser en werd ontworpen om het gebruik van encryptie makkelijker te maken.

CryptoCat heeft al een flinke dosis kritiek gekregen over veiligheidsproblemen, maar volgens cryptografie-experts wordt zijn code steeds sterker.

CryptoCats versleutelde IM-service voor de desktop is geïmplementeerd in de browser en werd ontworpen om het gebruik van encryptie makkelijker te maken.

[related_article id=”158578″]

Na een eerste afkeuring slaagde CryptoCats oprichter Nadim Kobeissi er een paar weken geleden ook in om Apples goedkeuring te krijgen, waardoor zijn nieuwe iOS-app nu in de App Store te krijgen is.

Kobeissi legt uit dat gebruikers een conversatie beginnen onder een nickname die maar één keer gebruikt wordt. “Er zijn geen lijsten met vrienden, accountactiviteit of –geschiedenis die misbruikt kunnen worden om de gebruiker te achterhalen. Zo biedt CryptoCat je een unieke vorm van kortstondigheid, waarmee je versleutelde conversaties onmiddellijk en zonder enige vorm van blijvende geschiedenis kan opstarten.”

“CryptoCat voor iPhone gebruikt het OTR-protocol (off-the-record) voor privéconversaties, en ons eigen steeds sterkere multipartyprotocol voor gesprekken in een groep. Op dit moment onderzoeken we ook mpOTR, waarmee we hopen om binnenkort een geüpdatete globale standaard te kunnen aanbieden, die CryptoCat ook beschikbaar zal maken op andere platformen.”

Volgens encryptie-experts is OTR een bewezen sterk protocol voor één-op-één-conversaties, maar staan er nog vraagtekens rond de multipartyvariant. Een Android-app is onderweg.

Dit artikel maakt deel uit van een special over privacy-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business