Nieuws

SeeCrypt

SeeCrypts huidige app voor Android en iOS ondersteunt versleutelde telefoontjes en tekstberichten via mobiele netwerken en wifi.

SeeCrypts huidige app voor Android en iOS ondersteunt versleutelde telefoontjes en tekstberichten via mobiele netwerken en wifi. Zoals andere apps laat ook SeeCrypt enkel versleutelde communicatie toe tussen toestellen die de app geïnstalleerd hebben.

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf zegt dat zijn app dubbellagige, end-to-end encryptie-software van militaire kwaliteit gebruikt.

[related_article id=”158578″]

Om twee gebruikers die een versleutelde data-overdracht willen beginnen met elkaar te verbinden, leunt SeeCrypt op het uitwisselen van publieke sleutels tussen twee toestellen. “Er worden twee verschillende public key-systemen gebruikt (RSA en ECDSA/ECDH) voor de onderhandeling en authenticatie van de sleutels en twee verschillende stroomvercijferingen (AES en RC4) voor de dataversleuteling”, verklaart het bedrijf.

Het ‘dubbellagige’ verwijst naar de twee verschillende stroomvercijferingen die gebruikt worden, die bedoeld zijn om data te blijven beschermen als één van de bovenstaande algoritmes toch gekraakt zou worden.

SeeCrypt werkt momenteel aan een nieuwe app, SC3, die ook groepsberichten en Outlook Calendar-synchronisatie zal ondersteunen.

De app kan je gratis downloaden, maar het gebruik ervan kost 3 dollar per maand. Het bedrijf is van plan om later dit jaar een BB10- en Windows Phone-versie te lanceren.

Dit artikel maakt deel uit van een special over privacy-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business