Nieuws

SafeSlinger

SafeSlinger biedt hetzelfde niveau van berichtbeveiliging als PGP, maar maakt het het uitwisselproces voor de sleutels eenvoudiger.

SafeSlinger is het resultaat van research uit Carnegie Mellons CyLab.

Volgens de universiteit biedt de app hetzelfde niveau van berichtbeveiliging als PGP, maar maakt het het uitwisselproces voor de sleutels eenvoudiger.

[related_article id=”158578″]

“Als je sleutels uitwisselt, hoef je alleen maar een nummer en een rijtje van drie woorden te vergelijken met de andere gebruiker. Daarvoor moet je dus ofwel in staat zijn om het scherm van de telefoon van je gesprekspartner te zien, ofwel moet je het cijfer en ‘zinnetje’ uitgesproken horen, zodat je zijn aanwezigheid kan verifiëren”, verklaart SafeSlinger op zijn FAQ-pagina.

Met andere woorden, de manier waarop je van op afstand sleutels kan uitwisselen is door elkaar op te bellen.

SafeSlingers server is geïmplementeerd in Googles App Engine, waar hij versleutelde data van contacten en berichten kan uitwisselen.

SafeSlinger heeft nog niet echt alle features die je verwacht van een moderne sociale IM-app. Op dit moment is er bijvoorbeeld nog geen mogelijkheid tot groepsgesprekken en kunnen gebruikers maar één bijlage aan elk bericht toevoegen.

Dit artikel maakt deel uit van een special over privacy-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business