Nieuws

Nieuwe MacBook wordt 12-inchmodel

Volgens sterke geruchten krijgt de MacBook Air binnenkort een volledig herontwerp, met een nieuw schermformaat van 12 inch.

Een post op een Chinees forum beweert dat Apple een volledig herontwerp voor zijn MacBooks plant. Volgens MacRumors komt deze informatie van een betrouwbare bron, die al eerder juiste informatie over toekomstige Apple-hardware aanbood.

Een belangrijk aspect van het nieuwe ontwerp zou het verwijderen van de ventilator zijn. Dit wil bijna automatisch zeggen dat de laptop ultradun en -licht zal worden. Nog meer dan hij vandaag al is. Zo zijn bijvoorbeeld de iPad Air en de meeste Android- en Windowstablets allemaal toestellen zonder ventilator. Zelfs een aantal van de nieuwste, dunste Windows all-in-ones, zoals de HP Spectre 13, heeft er geen.

[related_article id=”158256″]

Het bericht vermeldt ook nog dat de nieuwe MacBook een trackpad zonder fysieke knop zou hebben, net zoals het trackpad van Microsofts Type Cover voor de Surface Pro 2 en Surface 2.

Het gerucht komt ook niet helemaal uit de lucht vallen: in oktober voorspelde een NPD-rapport al dat er een 12 inch-MacBook met een retinascherm zat aan te komen in 2014.

De huidige generatie MacBook Air bestaat in twee maten, beide met een relatief lage schermresolutie: 11,6 en 13,3 inch.

Wat Apple uiteindelijk ook beslist, het lijkt bijna zeker dat zijn draagbaarste laptop uiteindelijk een flinke makeover zal krijgen. De MacBook Air kreeg al geen uiterlijke veranderingen of schermresolutie-upgrades meer sinds eind 2010, toen de huidige lijn uitkwam met het nieuwe 11,6 inch-formaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business