Nieuws

Linux MintBox 2 is al uitverkocht

De CompuLab MintBox 2, een Linux Mint mini-pc zonder ventilator, is voor het eerst rechtstreeks verkrijgbaar in Europa. Maar de eerste lading is al uitverkocht.

De CompuLab MintBox 2, de tweede generatie van de Linux Mint mini-pc, kan vanaf nu rechtstreeks in Europa aangekocht worden. Tot zover het goede nieuws, want als je je handen op een exemplaar wou leggen, ben je voorlopig te laat. De eerste lading, verkrijgbaar via amazon.de, is al uitverkocht.

De MintBox 2 is een kleine pc zonder ventilator, speciaal ontworpen om stil en low-power te draaien.

Het toestel heeft een solide metalen behuizing die dienst doet als passieve hittegeleider en de interne componenten afkoelt zonder daarvoor ventilatoren nodig te hebben. Het ontwerp van de behuizing maakt de machine zwaarder, maar vermindert ook het geluid – dat alleen afkomstig is van de interne 500GB SATA harde schijf.

Verder bevat de MintBox 2 nog zes USB 2.0- en twee USB 3.0-poorten, één serial-poort, en twee gigabit-ethernetaansluitingen. Extra schijfruimte kan gekoppeld worden via de mSATA-ingang of de twee 2 SATA-poorten. Ook ondersteuning voor b/g/n wi-fi en bluetooth 4.0 is ingebouwd.

Het compacte toestel meet 16cm bij 19cm bij 4,1cm en weegt in totaal 1,9 kg. De MintBox werd specifiek ontworpen om weinig energie te verbruiken, met een verbruik dat geschat wordt tussen de 10W en 26W.

Voor deze release moesten Europese gebruikers het toestel laten overkomen uit Israël of de VS, wat door douane- en shippingkosten een dure aangelegenheid was.

Het toestel is voor 599 euro verkrijgbaar via amazon.de, en er wordt verwacht dat het binnenkort ook via Amazon UK aan te kopen zal zijn.

Compulab liet al weten dat amazon.de op 31 maart een nieuwe voorraad zou moeten krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business