Nieuws

Welk antivirus voor Windows 7 scoort het best?

Onafhankelijk testlab AV-Test Institute heeft ruim dertig antimalwareproducten voor Windows 7 vergeleken, voor privé- en zakelijke gebruikers.

AV-Test Institute, een onafhankelijk testlabo dat zich specialiseert in antimalware, heeft de resultaten van zijn nieuwste tests vrijgegeven. Deze tests van antimalwareproducten werden uitgevoerd onder 64-bit Windows 7, in januari en februari van dit jaar.

De tests vergeleken negen zakelijke en vijfentwintig consumentenproducten. Deze werden vergeleken op hun detectie van malware, inclusief zerodaymalware waarvoor het product geen signatuur had, de impact op de prestatie van het systeem en het aantal vals positieve detecties en waarschuwingen.

[related_article id=”161920″]

De winnaars
Bij de zakelijke producten haalde Trend Micro Office Scan 10.6 de hoogste score, op de voet gevolgd door Bitdefender Endpoint Security en G Data AntiVirus Business. De beste consumentenproducten waren Bitdefender Internet Security, Kaspersky Lab Internet Security en Qihoo 360 Internet Security.

Behoorlijk wat producten detecteerden 100% van de malware in de beschermingstests, waaronder vier van de zakelijke producten (Trend Micro, Bitdefender, G Data, en F-Secure) en zes van de privépaketten (Bitdefender, Kaspersky Lab, Trend Micro, G Data, Microworld en F-Secure).

De gemiddelde detectiescore voor zerodaymalware was 94 procent. De laagste scores waren voor Microsoft Security Essentials, dat AV-Test gebruikte als basis waartegen alle andere producten werden afgemeten.

Zes consumentenproducten scoorden gelijk voor de impact op de systeemprestatie: Bitdefender, Kaspersky Lab, Qihoo, McAfee, Symantec, en Tencent.

Norman, PCKeeper en vooral ThreatTrack scoorden hierbij slecht. Bij de zakelijke scanners behaalde Trend Micro Office Scan de hoogst mogelijke score, terwijl de andere producten – en dan vooral McAfee en Symantec – duidelijk achterbleven.

Vijf van de zakelijke producten behaalden de topscore voor valse positieven, maar slechts twee – Bitdefender en G Data – gaven geen enkele vals positieve melding. Veertien van de consumentenproducten haalden een topscore en vier gaven geen valse positieven: Bitdefender, Avira, Panda Security, en PC Keeper.

De volgende producten werden vermeld in dit artikel. Voor een volledige lijst met geteste producten en hun scores kan je terecht op de website van AV-Test.

Zakelijke productenConsumentenproducten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business