Nieuws

iOS 7 draait op 85 procent van alle iOS-toestellen

Apples nieuwste cijfers laten een stevige groei zien, tegenover eind vorig jaar, in de hoeveelheid toestellen die iOS 7 al draaien.

Foto via Luke Westaway/CNET

iOS 7 heeft al 85 procent van alle iOS-toestellen ingenomen.

[related_article id=”161563″]

Die cijfers komen rechtstreeks van Apple zelf, dat zijn eigen App Store-data voor de periode van maandag 17 tot en met zondag 23 maart onder de loep nam. Het aantal toestellen dat de App Store bezocht terwijl het iOS 7 of hoger draaide is gestegen tegenover de vergelijkbare cijfers vorig jaar: 74 procent begin december en 78 procent eind december. 

Dat betekent dat iOS 6 nog maar 12 procent van de koek krijgt, waar dat eind december nog 18 procent was. Oudere versies dan iOS 6 draaien nog maar op 3 procent van de toestellen. Die oudere versies van Apples besturingssysteem zullen echter nog niet verdwijnen. iOS 7 biedt namelijk geen ondersteuning voor iPhones ouder dan de iPhone 4, iPods van voor de vijfde generatie iPod Touch, of voor de originele iPad.

Ook de meest recente versie van het OS, iOS 7.1, dat op 10 maart gelanceerd werd, heeft een veelbelovende start gemaakt volgens data verzameld door Chitika. Dat analysebedrijf bekeek al het webverkeer in Noord-Amerika door iOS-toestellen en merkte daarbij dat versie 7.1 al verantwoordelijk was voor 12 procent – 45 uur na de initiële release.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business