Nieuws

Productie iPhone 6 nog deze lente van start

Apple gaat een nieuwe technologie gebruiken in iPhoneschermen, waardoor een nog dunnere constructie mogelijk wordt.

De volgende iPhone zou uitkomen met een 4,7 inchscherm, terwijl een versie met 5,5 inchscherm mogelijk vertraging heeft, zegt persbureau Reuters.

In een bericht vanuit Tokio eerder vandaag haalde Reuters spelers in Apples productieketen aan. Deze stellen dat verschillende van de fabrikanten waar het bedrijf mee samenwerkt – Japan Display Inc, Sharp Corp en het Zuid-Koreaanse LG Display Co Litd – al vanaf mei zouden beginnen met het produceren van 4,7 inchschermen voor de iPhone 6.

[related_article id=”158256″]

Datzelfde rapport stelt ook nog dat de zogenaamde in-cell panel-technologie wordt ingebouwd. Hierbij worden de capacitieve sensors niet met een film op het scherm aangebracht maar ingebed in het amoledscherm. Daardoor wordt een dunnere constructie mogelijk dan bij de standaard aanraakgevoelige films, die voor het eerst gebruikt werden bij de iPhone 5.

De geruchtenmolen over de iPhone 6 draait de laatste dagen op volle toeren. Eerder deze week berichtte de Japanse krant Nikkei dat Apples nieuwe smartphone in september gelanceerd zou worden.

Apple introduceerde de iPhone 5 in september 2012, terwijl de opvolgers 5S en 5C vorig jaar uitkwamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business