Nieuws

LG G2 mini vanaf april beschikbaar in Benelux

Het kleine broertje van LG's vlaggenschip G2 duikt onder de 300 euro en is vanaf april beschikbaar in België en Nederland.

De LG G2 mini, die tijdens het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona werd onthuld, ligt vanaf april in de Belgische en Nederlandse winkelrekken aan een prijskaartje van 299 euro.

De G2 mini is een kleinere versie van LG’s vlaggenschip, de G2. Dat toestel kwam in het najaar van 2013 op de markt en werd volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant erg goed ontvangen. Net als zijn grote broer valt de Mini op door de plaatsing van de aan/uit-knop en volumeknoppen aan de achterkant van het toestel, in plaats van aan de zijkant. Dat lijkt op het eerste zicht wat gek, maar bleek in onze test toch zeer intuïtief te werken.

[related_article id=”161563″]

De G2 mini is compacter dan de G2, maar beschikt toch over een relatief groot 4,7 inchscherm. Net als bij de LG G2 werd daarvoor extra aandacht besteed aan dunne bezels rondom het scherm. Volgens LG wordt 71 procent van de voorkant gebruikt voor het beeldscherm.

De smartphone wordt standaard geleverd met Android 4.4 KitKat en draait op een 1,2 GHz quadcore-processor. Het intern geheugen bedraag 8 GB en kan nog worden uitgebreid met een geheugenkaartje. De G2 mini is compatibel met 4G en beschikt over een 2.440 mAh-batterij.

De G2 mini wordt voorzien van de beveiligingsfunctie ‘Knock Code’, waarmee je de smartphone kan activeren en ontgrendelen met behulp van een zelfgekozen combinatie van tikjes op het scherm. Je kan kiezen tussen twee tot acht aanrakingen, waardoor er in totaal meer dan 80.000 combinaties mogelijk zijn.

De G2 mini is vanaf april beschikbaar in België en Nederland en komt in het zwart of wit. De smartphone wordt gepositioneerd in het middensegment en krijgt een prijskaartje van 299 euro.

Specificaties:

  • Processor: 1.2 GHz Quad-Core
  • Display: 4.7-inch qHD IPS (960 x 540), 234ppi
  • Memory: 8GB eMMC / 1GB RAM / SD Card Slot
  • Camera: Rear 8.0MP / Front 1.3MP
  • Batterij: 2,440mAh (verwijderbaar)
  • OS: Android 4.4 KitKat
  • Afmetingen: 129.6 x 66.0 x 9.8mm
  • Netwerk: Cat. 4 / VoLTE LTE, HSPA+ 21Mbps (3G)
  • Kleuren: zwart en wit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business