Nieuws

Samsung zet nieuwe stap richting flexibele elektronica

Samsung heeft naar eigen zeggen een doorbraak gemaakt in de productie van grafeen op grote schaal. Dat zet de deur open voor écht flexibele toestellen.

De eerste smartphones met gebogen scherm zijn een feit, maar echt flexibele apparaten zijn voorlopig nog toekomstmuziek. Al komt die toekomst er misschien sneller aan dan verwacht, met dank aan Samsung.

De fabrikant kondigt aan dat het samen met Sungkyunkwan University in Seoul een doorbraak heeft gemaakt om grafeen op grote schaal te produceren. Hoewel grafeen maar één atoom dik is, is het sterker dan staal en geleid het beter dan eender welk ander materiaal.

Die eigenschappen maken van grafeen een geschikt materiaal voor de productie van snellere computerprocessoren, betere accu’s en flexibele onderdelen. De doorbraak van Samsung zet de deur dus alvast op een kier voor elektronica die echt buigbaar is, al zit het onderzoek momenteel nog in een zeer vroeg stadium.

Maar grafeen zou ook voor andere sectoren veel kunnen betekenen. Naast de technologiesector, kan het onder meer worden gebruikt in de auto- en vliegtuigindustrie of voor de productie van zonnepanelen. Het is dan ook geen wonder dat Europa vorig jaar 1 miljard euro heeft gepompt in onderzoek naar het wondermateriaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business