Nieuws

AMD lanceert nieuw grafisch monster

De indrukwekkende specificaties en geïntegreerde waterkoeling van AMD's nieuwste GPU zullen de liefhebber doen watertanden.

AMD brengt een nieuwe grafische kaart uit, gericht op gamers en enthousiastelingen voor wie het allemaal wat meer mag zijn. De AMD Radeon R9 295X2, koosnaam Project Hydra, hoeft zich niet te schamen voor zijn specificaties.

5632 streamprocessors verdeeld over twee grafische kernen voorzien een rekenkracht van 11,5 teraflops. De acht gigabyte aan GDDR5-geheugen is toegankelijk via een dual 512-bit geheugenbus. Resultaat is een geheugensnelheid van 5 gigabit per seconde en een systeemkloksnelheid tot 1018 MHz. De kaart klikt in je pc via PCI-Express 3.0 en heeft 500 watt nodig om vlot te draaien.

[related_article id=”160734″]

Al die getallen produceren samen een aangename temperatuur die onder controle wordt gehouden via een geïntegreerd waterkoelingsysteem en twee ventilatoren: Eén in het midden van de kaart en één bevestigd aan een externe radiator. De geïntegreerde koeling maakt dat de installatie van het grafische geweld relatief pijnloos zou verlopen. Alleen de grafische kaart en de radiator dienen immers bevestigd te worden, aan de koeling heb je geen werk.

Het oog wil ook wat en dus besteedde AMD extra aandacht aan het uiterlijk van de R9 295X2. Een strakke zwarte afwerking en een rode, oplichtende ventilator geven de hardware een intimiderende look. Wat software betreft is de nieuwe kaart uiteraard compatibel met de zelfgemaakte Mantle API, maar ook met DirectX.

Aan al dat moois is natuurlijk geen klein prijskaartje verbonden. Project Hydra kost een stevige 1.099 euro, en dat is exclusief btw. Wie zo’n bedrag aan de grafische kaart wil geven kan dat vanaf 21 april doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business