Nieuws

Netflix begint met 4K-video

De populaire videodienst Netflix begint met het streamen van 4K-video. House of Cards wordt de eerste serie die in de hoge resolutie te bekijken zal zijn.

4K is de toekomst van het beeldscherm, ook al is er nog geen universele standaard overeengekomen. Tv’s met de hoge resolutie (ongeveer 4000 pixel op de lange zijde) zijn al verkrijgbaar, maar beeldmateriaal om ervan te kunnen genieten is schaars.

Een van de weinige manieren om van 4K-beeld te genieten in je woonkamer is met Sony’s Ultra HD Mediaplayer, maar die is duur en werkt alleen met tv’s van de fabrikant. Nu komt er met Netflix een aanbieder van 4K bij.

De populaire videodienst, die al beschikbaar is in Nederland maar nog naar België moet komen, is gestart met het streamen van 4K-opnames. Het gaat om enkele natuurdocumentaires, maar ook de populaire zelfgemaakte serie House of Cards.

[related_article id=”160734″]

Niet ieder 4K-toestel zal met de videostreams overweg kunnen. Het is immers vereist dat je tv een ingebouwde H265/HEVC-decoder bezit, anders ben je eraan voor de moeite. Ook een stevige internetverbinding is noodzakelijk, aangezien de data tegen een snelheid van 15,6 Mbps moeten binnenstromen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business